تغییرات کیفیت میوه سیب رقم گالا در مرحله رسیدگی و مدت انبارمانی

نویسندگان

مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج

چکیده

در این تحقیق اثر زمان برداشت در روند تغییرات خصوصیات کیفی و چشایی سیب رقم گالا در طی سه سال و در قالب آزمایش اسپلیت پلات با پایه بلوک‌های کامل تصادفی بررسی گردید. کرت‌های اصلی شامل زمان نمونه‌برداری میوه در سردخانه در پنج سطح و کرت‌های فرعی شامل زمان برداشت در سه سطح بود. در زمان گلدهی شش درخت انتخاب و تاریخ گلدهی آنها ثبت گردید. برداشت میوه‌ها به فاصله یک هفته و بر اساس شاخص نشاسته (با استفاده از مقیاس نشاسته 5-1) انجام شد. نمونه‌ها پس از برداشت به آزمایشگاه منتقل گردید و از نظر درصد کل مواد جامد محلول، اسید قابل تیتر، کاهش وزن، سفتی بافت میوه و نیز طعم و قابلیت پذیرش مورد ارزیابی قرار گرفتند. میوه‌ها در سردخانه در دمایC1  0 و رطوبت نسبی 5 85 درصد به مدت پنج ماه نگهداری شدند. نتایج بررسی‌ها نشان داد میوه‌هایی که حدود 110 روز بعد از مرحله تمام گل با شاخص نشاسته 5/2-2 برداشت شده بودند، از بهترین کیفیت برخوردار بودند.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Evaluation of Fruit Quality Changes in Apple Cultivar Gala, Related to Ripening Stage and Storage Time

نویسندگان [English]

  • S. Damyar
  • R. Dastjerdi
Seed and Plant Improvement Institute, Karaj, Iran.
چکیده [English]

In order to study fruit quality changes in apple cultivar Gala, related to ripening stage and storage time, an experiment was conducted in a split plot arrangement in Randomized Complete Block Design with four replicationsin the area of Damavand– Jaban for three years. Five levels of sampling times in storage were assigned to main plots, and three levels of harvesting times were randomized in sub plots. Flowering time was recorded for six selected trees. Fruit was harvested during ripening process, every week, based on the starch index (1-5). The samples were tested for total soluble solids content (TSS), titratable acidity (TA), weight decrease, fruit firmness, flavor and acceptability. Harvested fruits were stored in storage under 0 ± 1°C temperature and 85 ± 5% relative humidity, for five months. The optimal fruit quality was achieved when the fruits harvested in 110 days after full-blooming with 2.0-2.5 starch index.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Apple cultivars
  • Fruit quality parameters
  • harvesting time
  • Gala and Storage