• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
یافته‌های تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 7 (1397)
دوره دوره 6 (1396)
دوره دوره 5 (1395)
دوره دوره 4 (1394)
دوره دوره 3 (1393)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 2 (1392)
دوره دوره 1 (1391)
دامیار, سیما, دستجردی, رعنا. (1393). تغییرات کیفیت میوه سیب رقم گالا در مرحله رسیدگی و مدت انبارمانی. یافته‌های تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی, 3(3), 179-189. doi: 10.22092/rafhc.2014.100871
سیما دامیار; رعنا دستجردی. "تغییرات کیفیت میوه سیب رقم گالا در مرحله رسیدگی و مدت انبارمانی". یافته‌های تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی, 3, 3, 1393, 179-189. doi: 10.22092/rafhc.2014.100871
دامیار, سیما, دستجردی, رعنا. (1393). 'تغییرات کیفیت میوه سیب رقم گالا در مرحله رسیدگی و مدت انبارمانی', یافته‌های تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی, 3(3), pp. 179-189. doi: 10.22092/rafhc.2014.100871
دامیار, سیما, دستجردی, رعنا. تغییرات کیفیت میوه سیب رقم گالا در مرحله رسیدگی و مدت انبارمانی. یافته‌های تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی, 1393; 3(3): 179-189. doi: 10.22092/rafhc.2014.100871

تغییرات کیفیت میوه سیب رقم گالا در مرحله رسیدگی و مدت انبارمانی

مقاله 3، دوره 3، شماره 3، پاییز 1393، صفحه 179-189  XML اصل مقاله (394.77 K)
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22092/rafhc.2014.100871
نویسندگان
سیما دامیار email ؛ رعنا دستجردی
مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج
تاریخ دریافت: 01 مرداد 1393،  تاریخ بازنگری: 24 اسفند 1393،  تاریخ پذیرش: 09 آذر 1393 
چکیده
در این تحقیق اثر زمان برداشت در روند تغییرات خصوصیات کیفی و چشایی سیب رقم گالا در طی سه سال و در قالب آزمایش اسپلیت پلات با پایه بلوک‌های کامل تصادفی بررسی گردید. کرت‌های اصلی شامل زمان نمونه‌برداری میوه در سردخانه در پنج سطح و کرت‌های فرعی شامل زمان برداشت در سه سطح بود. در زمان گلدهی شش درخت انتخاب و تاریخ گلدهی آنها ثبت گردید. برداشت میوه‌ها به فاصله یک هفته و بر اساس شاخص نشاسته (با استفاده از مقیاس نشاسته 5-1) انجام شد. نمونه‌ها پس از برداشت به آزمایشگاه منتقل گردید و از نظر درصد کل مواد جامد محلول، اسید قابل تیتر، کاهش وزن، سفتی بافت میوه و نیز طعم و قابلیت پذیرش مورد ارزیابی قرار گرفتند. میوه‌ها در سردخانه در دمایC1  0 و رطوبت نسبی 5 85 درصد به مدت پنج ماه نگهداری شدند. نتایج بررسی‌ها نشان داد میوه‌هایی که حدود 110 روز بعد از مرحله تمام گل با شاخص نشاسته 5/2-2 برداشت شده بودند، از بهترین کیفیت برخوردار بودند.
کلیدواژه‌ها
انبارمانی؛ خصوصیات کیفی؛ رقم گالا؛ زمان برداشت و سیب
عنوان مقاله [English]
Evaluation of Fruit Quality Changes in Apple Cultivar Gala, Related to Ripening Stage and Storage Time
نویسندگان [English]
S. Damyar؛ R. Dastjerdi
Seed and Plant Improvement Institute, Karaj, Iran.
چکیده [English]
In order to study fruit quality changes in apple cultivar Gala, related to ripening stage and storage time, an experiment was conducted in a split plot arrangement in Randomized Complete Block Design with four replicationsin the area of Damavand– Jaban for three years. Five levels of sampling times in storage were assigned to main plots, and three levels of harvesting times were randomized in sub plots. Flowering time was recorded for six selected trees. Fruit was harvested during ripening process, every week, based on the starch index (1-5). The samples were tested for total soluble solids content (TSS), titratable acidity (TA), weight decrease, fruit firmness, flavor and acceptability. Harvested fruits were stored in storage under 0 ± 1°C temperature and 85 ± 5% relative humidity, for five months. The optimal fruit quality was achieved when the fruits harvested in 110 days after full-blooming with 2.0-2.5 starch index.
کلیدواژه‌ها [English]
Apple cultivars, Fruit quality parameters, harvesting time, Gala and Storage
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 1,390
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,932
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.